Ciklusokon átívelve

Na, itt aztán egy kukkot se érdemes vitatkozni: a SAPARD-pénzek fel nem használása igazi kollektív felelősség a javából; a magyar politikai elit egésze úgy, ahogy van összeszégyelheti magát.

Időrendben haladva először is természetesen maga Orbán Viktor, aki az egész mezőgazdaságot nem átallott koncul vetni Torgyán Józsefnek, valószínűleg azon az alapon, hogy hatalamának több ciklusra való bebetonozása nyilván megéri majd azt a sok-sok milliárd forintot. Aztán persze ott van maga Torgyán József, aki hivatali ideje alatt lénygében képtelen volt bármilyen eredményt felmutatni saját cezaromániájának dédelgetésén túl.

A kormányváltás után aztán nemhogy gőzerővel beindult volna a két éve létrehozott, ám munkát nem végző SAPARD-iroda; az illetékes minisztérium a jó magyar pató pálos hagyományok értelmében még egy évig lógatta a lábát.

Mindeközben másutt – mondjuk Csehországban – a nálunk amúgy oly sokat emlegetett “gazdák” már meg is kapták a pénzeket, fejleszthettek belőle, hozhatták magukat helyzetbe az európai uniós piacon.

Úgyhogy, ha az ország viszonylagos elmaradásáról van szó a többi frissen csatlakozotthoz képest, a politikai elit akár be is foghatja a száját; alternatív tevékenységként a föld alá süllyedést tudjuk javasolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.